Biodanza Deventer
   Welkom Wat is biodanza Biodanzafeest Wie zijn wij Informatie Contact Links  

Mark

Ik ben in 2010 begonnen met biodanza. Na 5 jaar maandelijks boeddhistisch onderricht, voelde ik de wens om me meer verbonden te voelen met mijn lichaam. Ik ben eerst yoga gaan doen, maar voelde me pas echt thuiskomen in de dans.

Ik herinner mijn eerste dans nog goed. Ik vond het spannend om te bellen, ik vond het spannend om te gaan, maar na een kwartiertje dansen voelde ik dat het ‘mijn ding’ was. In biodanza kwamen voor mij de dingen samen, ik kon mijn persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit en lichaam integreren en er expressie aan geven.

Het eerste jaar heb ik vooral heel veel plezier beleefd aan het dansen. De verbinding met mezelf en met anderen. Iedere keer was ik weer verbaasd dat ik zo bij mijn gevoel kon komen door de muziek en beweging.

Na ruim een jaar, ben ik begonnen met de opleiding voor biodanza leraar aan de Biodanza School Midden Nederland met Robert de Jong. De eerste 2 jaar van de opleiding waren een persoonlijke transformatie, gepaard met grote veranderingen in mijn persoonlijke leven. Het laatste jaar van de opleiding, als met name het lesgeven aan bod komt, voelde ik ook dat ik écht biodanza leraar wilde worden.

En nu is het zo ver, samen met mijn lief Jojanneke, een eigen wekelijkse groep op een fantastische locatie!
Ik geniet nog steeds enorm van de dans en voel me vereerd om les te geven!

Wie zijn wij


Jojanneke

Ik ben rond 2011 begonnen met biodanza. Ik ben veel met mijn hoofd bezig en zocht meer balans. Toen deed mijn tweelingzus een biodanza-oefening voor over contact maken. Ik was geraakt! Zo kwam ik bij Robert de Jong terecht. In het begin vond ik het best spannend, maar als snel merkte ik het effect dat biodanza op me had: ik voelde me vrolijker, spontaner en energieker en kreeg meer contact met mijn gevoel. Al snel wilde ik meer!

Ik ben de opleiding gaan doen, toen Robert me gevraagd had om op Biodanzaschool Midden Nederland de theorie van het weekend 'Biologische aspecten' te verzorgen. Ik heb immers zowel Biologie als Psychologie gestudeerd. Geweldig om daar het wonder van het leven uit te kunnen dragen. En ik voelde me zo welkom, dat ik gebleven ben.

De opleiding heeft voor verdere verdieping gezorgd. Wat zit er veel in mij! En wat heerlijk om daar expressie aan te kunnen geven. Aan mezelf, naar anderen.. Ik voel me een vollediger en kleurrijker mens sinds ik biodanza ben gaan doen en kan niet wachten om anderen dit ook te laten ervaren. 

En nu geef ik zelf les! Samen met mijn grote liefde Mark. Ik kan het me niet mooier wensen!'Biodanza Deventer' 2022, Ontwerp door: Jojanneke Beekman. Logo: De Getemde Muis, © all rights reserved
logo