Biodanza Deventer
   Welkom Wat is biodanza Biodanzafeest Wie zijn wij Informatie Contact Links  

Wat is biodanza?

Biodanza is een systeem voor persoonlijke ontwikkeling dat is ontwikkeld door Rolando Toro Araneda in de jaren '60. Het is een combinatie van muziek, bewegen, contact en ervaren.

Biodanza is een effectieve manier om weer in balans te komen. We beginnen een workshop met actieve oefeningen die onze vitaliteit en vreugde stimuleren. In de tweede helft worden de oefeningen rustiger zodat we ons lichaam kunnen ontspannen en nieuwe energie kunnen opdoen. Tijdens de workshop praten we niet, zodat ons hoofd even rust krijgt en we ons lichaam de kans geven om nieuwe positieve ervaringen op te doen.


Na een tijd op regelmatige basis deel te nemen in een biodanzagroep, zullen de meeste mensen merken dat hun leven op positieve wijze verandert. Zij krijgen meer zelfvertrouwen, voelen zich lekkerder in hun vel en zijn beter in staat liefdevolle relaties te onderhouden.

Biodanza gebruikt beweging, muziek en contact tussen mensen om dit te bereiken.


Lees hier de ervaringen van deelnemers van Biodanza Deventer

Wat is Biodanza


Vijf lijnen

Biodanza stimuleert vijf thema’s die in het leven van mensen belangrijk zijn. Deze noemen we de vijf lijnen van vivencia.

Vitaliteit is het leven met energie tegemoet treden en een goede balans vinden tussen actie en rust. Het is belangrijk om vitaal te zijn zodat we kunnen uitreiken naar wat we nodig hebben en verlangen in het leven.

Creativiteit is hoe je leeft en leven creŽert voor jezelf en anderen.

Affectiviteit: als we anderen ontmoeten, hebben we de vaardigheid nodig om genegenheid te geven en te ontvangen. Empathie maakt dat we ons kunnen verplaatsen in een ander. Affectie is onze natuurlijk mogelijkheid tot liefhebben en genegenheid ervaren.

Sensualiteit hoort bij ieder levensaspect, al wordt dat vaak onderkend. Een glimlach, een gebaar, een hand die zachtjes vastgehouden wordt of streelt. In biodanza wordt dit deel in het leven op zachte wijze herontdekt. Je vermogen tot intimiteit en sensualiteit zal substantieel toenemen.

Transcendentie is het moment waarin je jezelf overstijgt en je verbindt met het grotere geheel. Het is openen naar het totale menselijk potentieel.


'Biodanza Deventer' 2022, Ontwerp door: Jojanneke Beekman. Logo: De Getemde Muis, © all rights reserved
logo